Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu aproape 30% în iunie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 3,5% în iunie, la 234.945 unităţi, pe fondul declinului modelelor diesel, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit.

În topul celor mai bine vândute modele luna trecută se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa, MINI şi Volkswagen Polo.

În iunie, Dacia a vândut 2.000 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 29,70% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 2.845 unităţi.

"Înmatriculările de maşini noi sunt în scădere în Marea Britanie, din cauza incertitudinilor legate de Brexit şi a efectelor negative asupra încrederii oamenilor de afaceri şi a consumatorilor", a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 6,3% în primul semestru din 2018, la 1,31 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Nissan Qashqai şi Vauxhall Corsa.

În primele şase luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 13.617 vehicule, în scădere cu 5,35% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 14.387 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei, scrie agerpres.ro.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu