Vânzările de autoturisme noi în Spania, ÎN CREŞTERE. Cu cât au crescut acestea

Vânzările de autoturisme noi în Spania au urcat luna trecută cu 8%, la 142.376 unităţi, pe fondul majorării cererii din partea consumatorilor şi a companiilor, arată datele publicate de Asociaţia Producătorilor Auto din Spania, transmite Automotive News Europe, scrie agerpres.ro.

În iunie, Dacia a vândut 5.473 vehicule pe piaţa spaniolă, în creştere cu 19,6% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 4.575 unităţi.

Cel mai semnificativ avans al livrările l-a înregistrat în iunie brandul Volkswagen (35,2%), urmat de Seat, subsidiara a grupului Volkswagen (14,4%), Peugeot (11,2%), în timp ce Renault şi Ford au raportat un declin de 10,1% şi, respectiv, 21,5%.

Din toate vehiculele vândute în iunie, cota de piaţă a maşinilor pe benzină s-a situat la 58%, a vehiculelor echipate cu motor diesel la 35,5%, în timp ce vehiculele electrice şi hibride au reprezentat 6,6% din piaţă.

Vânzările către companii au urcat cu 13% în iunie, în timp ce achiziţiile firmelor care închiriază maşini au crescut cu 14% iar livrările către clienţii privaţi au înregistrat un avans de 1,6%.

În primele şase luni din acest an, vânzările de maşini noi în Spania au crescut cu 10%, la 734.649 unităţi.

În perioada ianuarie-iunie 2018, Dacia a vândut 26.540 vehicule pe piaţa spaniolă, în creştere cu 18,5% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 22.393 unităţi.

Raul Morales, director de comunicare la Asociaţia dealerilor FACONAUTO, a afirmat: "Datorită rezultatelor pozitive din primul semestru al anului, estimăm acum un avans de 7% al vânzărilor auto în Spania în 2018, la peste 1,32 milioane de vehicule, comparativ cu 1,23 milioane de unităţi în 2017".

Morales a avertizat asupra "incertitudinilor privind impactul asupra înmatriculărilor" al WLTP - noile proceduri mai stricte de testare a poluării.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Spania este a cincea mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, Marii Britanii, Franţei şi Italiei. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu