Vânzările Dacia în Italia au scăzut cu aproape 14% în octombrie

Vânzările de maşini noi în Italia au înregistrat în octombrie un declin de 7,4%, în urma introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluării (WLTP), scrie agerpres.ro.

Livrările au scăzut luna trecută la 146.655 unităţi, arată datele publicate de Ministerul Transporturilor de la Roma. Cota de piaţă pentru maşini echipate cu motoare diesel s-a diminuat în septembrie la 44% - cel mai redus nivel din martie 2010, arată datele Asociaţiei Industriei Auto (ANFIA).

În octombrie, Dacia a vândut 3.835 de vehicule pe piaţa italiană, în scădere cu 13,18% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 4.417 de unităţi.

Livrările Fiat şi Renault au scăzut luna trecută cu 20,73% şi, respectiv, 28,22%, în timp ce Ford şi brandul Volkswagen au raportat un avans de 4,14% şi, respectiv, 5,1%.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Italia rămâne a patra mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, Marii Britanii şi Franţei şi înaintea Spaniei.

În primele zece luni din acest an, piaţa auto italiană a înregistrat un declin de 3,2%, fiind înmatriculate 1,64 milioane de autoturisme noi.

În perioada ianuarie - octombrie, Dacia a vândut 73.891 de vehicule pe piaţa italiană, în creştere cu 6,5% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 69.347 de unităţi.

Livrările Renault şi Ford au scăzut în primele zece luni din acest an cu 4,3% şi, respectiv, 20,2%, în timp ce Fiat şi brandul Volkswagen au raportat un avans de 0,8% şi, respectiv, 11,5%.

Asociaţia Importatorilor Auto din Italia (UNRAE) se aşteaptă la un declin de 2,1% al vânzărilor pe piaţa auto italiană, la 1,93 milioane de vehicule.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu