VÂNZĂRI PESTE AŞTEPTĂRI. De sărbători, vinificatorii au înregistrat venituri bune

Embed:

Sărbătorile de iarnă au fost de bun augur pentru vinificatorii moldoveni, dar şi pentru companiile de panificaţie.

Unele întreprinderi au înregistrat o creștere a vânzărilor de aproape 45 la sută faţă de celelalte luni ale anului. Şi administratorii unor pepiniere din ţară spun că vânzările de brazi din acest an au crescut semnificativ.

Vinul spumant nu este lipsit de pe masa de sărbătoare a moldovenilor, aşa că anume el a fost la mare căutare. Cea mai mare companie vinicolă din ţară a vândut peste un milion de sticle sau cu 20 de procente mai mult decât în zilele obişnuite.

Datele companiei mai arată, că anul trecut s-au comercializat cu 30 la sută mai puţine sticle.

"Cele mai solicitate spumante au fost demidulce şi cele dulci. Este ceva tradiţional pentru noi, dar şi spumantele brute. Observăm o tendinţă în acest sens, în acest an s-au vândut mai multe spumante brute", a spus PR Managerul la un combinat de vinuri, Rodica Căruntu.

Şi companiile de panificaţie s-au bucurat de vânzări generoase. În total, cea mai cunoscută întreprindere din ţară a vândut 290 de tone de marfă, cu 45 la sută mai mult decât în celelalte luni.

"În perioada sărbătorilor de iarnă, combinatul a produs şi a comercializat peste 140 tone de torturi, produse de cofetărie, cum ar fi: biscuiţi, napolitane , turte dulci peste 100 de tone. La fel şi tradiţionalul Crăciunel s-a produs şi s-a comercializat peste 35 de tone", a spus şeful serviciului vânzări la o fabrică de panificaţie, Ana Petrov.

Vedeta sărbătorilor de iarnă, pomul de Crăciun, a fost şi el la mare căutare. Anul acesta, agenţia Moldsilva a scos spre comercializare 56 de mii de brazi, dintre aceştia s-au vândut peste 15 mii. Cifra este cu aproape 500 de unităţi mai mare decât cea înregistrată anul trecut. Vânzările au crescut şi în pepiniera din Străşeni, aici au fost realizaţi cu peste trei mii de brazi mai mulţi.

"Spre vânzare au fost expuşi în jur la 20 de mii de molizi, s-au realizat puţin peste patru mii. Cei mai solicitaţi au fost de 1 metru, 2,5 sau 3 metri", a spus  şef-adjunct pepinieră, Străşeni, Alexandru Paduratie.

Anul acesta preţul mediu al unui Pom de Crăciun a fost de 60 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu