Vânzări de MILIOANE DE LEI de Paşti. Moldovenii au mâncat mai mulţi cozonaci şi au băut mai mult vin

Embed:

Moldovenii au mâncat în acest an de Paşte mai mulţi cozonaci şi au băut mai mult vin. Potrivit producătorilor, vânzările din această perioadă au crescut cu aproape 20 la sută faţă anul trecut. Comercianţii se aşteaptă la un flux mare de cumpărători şi înainte de Paştele Blajinilor. 

Cel mai mare combinat de panificaţie din ţară a vândut anul acesta peste 300 de mii de cozonaci.

"Mergem cu vreo 12 tone mai bine decât anul trecut. La ziua de astăzi, noi avem deja 154 de tone şi pentru săptămâna Paştelui Blajinilor, noi mai planificăm în jur de 15-20 de tone să le livrăm", a menţionat Boris Andros, director Combinatul de Panificaţie 

În ultimile două săptămâni s-au vândut produse în sumă totală de 8 milioane 700 de mii de lei.

"Planificăm să ajungem în jur la 10 milioane de lei. Anul acesta noi tot nu am majorat preţurile. Dacă să ne referim la preţul minim, începe de la opt lei, şi ajungem la cel mai de vârf la 120 de lei", a precizat Andros.

Şi vinul e la mare căutare în perioada sărbătorilor pascale. Una dintre cele mai mari fabrici din ţară a vândut 300 de mii de litri de vin pastoral, în sumă totală de aproximativ 20 de milioane de lei.

"Faţă de perioada similară a anului trecut, avem o creştere de 20 de procente", a spus Sorin Maslo, director comercial Combinat de vinuri.

În schimb, vânzările de ouă au scăzut. Cel puţin asta susţin vânzătorii din Piaţa Centrală din Capitală:

"S-au dus 30 de cutii. În trei zile, nu o fost chiar aşa. 10 cutii pe zi, asta 3 mii 600 pe zi şi în 3 zile sunt 10 mii 800".

"În primul rând anul trecut ouăle au fost cu mult mai ieftine. Anul trecut au fost până la 13 lei ouăle.
- Dar în acest an cât a fost preţul?
-16, 17. Sunt scumpe".

Chiar şi aşa, cumpărătorii spun că preţurile pentru produsele pascale sunt rezonabile:

"Nu sunt prea exagerate aş spune, normal. Preţurile pe mine m-au aranjat. Faţă de anul trecut, tot aceleaşi preţuri au rămas".

"Sâmbătă iată a fost mai ieftin. Eu iaca aştept de Paştele Blajinilor ca vineri, sâmbătă se va ieftini un pic".

Vineri şi sâmbătă, în pieţele şi supermarketurile din ţară se aşteaptă un nou flux de cumpărători. În 22 şi 23 aprilie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele Blajinilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu