Vânzarea acţiunilor MAIB către un consorţiu internaţional din care face parte şi BERD, în presa internaţională

Embed:

Informaţia privind faptul că un consorțiu internațional, din care face parte și BERD, a achiziţionat 41% din acţiunile Moldova Agroindbank a fost relatată şi în presa internaţională.

Pe larg, despre acest subiect au scris jurnaliştii de la Reuters, care au menţionat că Moldova va dispune acum de acționari transparenți, gata să aplice principii corecte pentru dezvoltarea economiei ţării.

Agenția de știri îl citează pe directorul executiv al BERD pentru instituțiile financiare, Francis Malige, care a declarat că în ultimii trei ani sectorul bancar din ţara noastră a progresat semnificativ.

Despre consorțiul internațional de investitori care a cumpărat acţiunile Moldova Agroindbank a scris şi ziarul britanic Financial Times. Şi jurnaliştii englezi au citat o parte din declaraţiile făcute de Malige, în care acesta menţionează că Executivul de la Chişinău a manifestat o voinţă politică puternică de a reforma şi curăţa sectorul bancar.

La rândul ei, agenţia See News scrie că BERD este cel mai mare finanţator a proiectelor din Moldova. De-a lungul anilor, instituţia a investit în ţara noastră aproximativ 1,2 miliarde de euro în 120 de proiecte.

Totodată, portalul emerging-europe.com aminteşte că, în luna ianuarie, Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o cotă de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare.

Contractul de cumpărare a 41 la sută din acțiunile Moldova Agroindbank cu un consorțiu internațional din care face parte și BERD a fost semnat ieri de Guvernul de la Chişinău.

Valoarea tranzacţiei este de peste 450 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu