VÂNTUL şi-a făcut de cap în Moldova. Doi polițiști răniți, acoperișe luate pe sus și localități rămase fără lumină

Embed:

Rafalele puternice de vânt de ieri au provocat şi rănirea a două persoane. Furtuna a luat pe sus un container în care era amenajat un post de poliţie. Cei doi inspectori care se aflau înăuntru au ajuns la spital cu mai multe traumatisme. Incidentul a avut loc la postul de la Hidrocentrala din Dubăsari. Poliţiştii, în vârstă de 40 de ani, au fost transportaţi la Spitalul din Criuleni, însă la scurt timp au fost externaţi. Vă amintim că pagube semnificative s-au înregistrat şi la Mândreşti, raionul Teleneşti, unde acoperişul şcolii a fost luat pe sus de furtună.

Directoarea instituţiei spune că în acea clădire nu se ţin ore, astfel, procesul de învăţământ al şcolarilor nu a fost afectat.

"E adevărat că este un bloc în care nu se ţin lecţii la moment, dar este un bloc care era într-o stare bună şi riscă să se dărâme în situaţia în care nu am găsi o soluţie", a declarat Ludmila Bosîi, directorul gimnaziului din Mîndreşti.

Cantina gimnaziului a rămas însă fără geamuri, după ce bucăţi de ardezie au zburat direct în ferestre.

"Au fost stricate geamurile de la cantină. Cel mai urât era că în momentul producerii furtunii elevii ciclului primar luau masa şi ei au fost suficient de mult speriaţi. Geamurile cantinei sunt acoperite cu nişte peliculă pentru început până găsim o soluţie", a zis Ludmila Bosîi, directorul gimnaziului din Mîndreşti.

În gimnaziul din Mândreşti îşi fac studiile 270 de elevi. Suma pagubei este de 160 de mii de lei. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, furtuna de ieri a afectat şi acoperişul şcolii din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi.

În urma furtunii de ieri, şapte case dar şi gimnaziul din Cobusca Veche, raionul Anenii- Noi le-a fost afectat acoperişul. La fel, vântul a smuls 300 de metri pătraţi de ţiglă metalică de pe clădirea grădiniţei din Cotiujeni, raionul Briceni. Distruse au fost şi acoperişurile şcolilor din Larga şi Drepcăuţi, acelaşi raion. Salvatorii urmează să estimeze suma totală a pagubelor materiale.

De asemenea, autorităţile anunţă că postul vamal de tip debarcader de la "Molovata" a fost redeschis, după ce ieri şi-a sistat activitatea din cauza vântului.

Totodată, mai multe localități din raioanele Orhei, Telenești și Criuleni au rămas fără lumină după ce mai multe linii de curent au fost rupte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu