Vântul puternic a făcut ravagii în țară. Acoperişurile a zeci de case au fost avariate

Embed:

Vântul puternic a făcut ravagii în țară. În satul Zăicana, raionul Criuleni, acoperişurile de pe zece case au fost avariate, iar în oraşul Orhei a zburat ţigla metalică de pe un depozit.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi, 23 de localități din 8 raioane au fost reconectate la curent, după ce, din cauza vântului au fost deteriorate firele electrice. De asemenea, un incendiu s-a extins foarte mult din cauza rafalelor.

Focul a mistuit ieri aproape 25 de hectare de stuf de pe malul râului Prut, din apropierea oraşului Cahul.

Flăcările s-au extins rapid până la centura de ocolire a localităţii, apropiindu-se periculos şi de o benzinărie. La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri, dar şi mai mulţi voluntari din localitatea Zârneşti. Incendiul a fost lichidat în aproximativ patru ore.

"Pompierii au reuşit localizarea şi lichidarea arderii fără ca această să obţină răspândire, întrucât pericolul era şi pentru o benzinărie, dar şi două stâne de animale care se aflau în apropiere", a spus purtător de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost înregistrate peste 65 de incendii de vegetație. Codul galben de vânt este în vigoare şi astăzi. Meteorologii spun că vântul va sufla în rafale cu o viteză de peste 80 de kilometri pe oră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu