Vântul face prăpăd în Moldova. Mai multe localități din trei raioane au rămas fără lumină

Mai multe localități din raioanele Orhei, Telenești și Criuleni au rămas fără lumină după ce mai multe linii de curent au fost rupte din cauza vântului puternic.

Potrivit Red Union Fenosa, lumina a fost întreruptă după ce rafalele de vânt au cauzat rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, defecțiuni în urma căderii peste ele a crengilor rupte, a copacilor doborâți la pâmânt și a diferitor obiecte purtate de rafalele de vânt.

Au fost înregistrate circa 50 de avize privind rupturile de conductor. Pentru remedierea situației au fost mobilizate 77 formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără tensiune.

PUBLIKA.MD amintește că meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vânt pentru astăzi în toată ţara. Pe arii extinse se vor menține intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 65-80 km/h.

Red Union Fenosa atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. 

Iată care sunt acestea:

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu