Vandalii vor fi pedepsiţi! Primăria a instalat camere de supraveghere în Parcul Valea Morilor

Autorităţile municipale au găsit ac de cojoc vandalilor care distrug  bunurile publice. Începând de astăzi, parcul Valea Morilor din Capitală va fi monitorizat non stop cu ajutorul camerelor video.

Sistemul a costat aproape jumătate de milion de lei, iar funcţionarii speră că aşa vor putea preveni nu doar cazurile de huliganism, dar şi să sporească siguranţa oamenilor care se odihnesc în parc.

În total, pe teritoriul parcului Valea Morilor au fost instalate 16 camere dintre care două sunt mobile. Cele fixe au fost montate la intrările în parc, în alei, pe plaje, lângă tabla de şah, iar câteva au fost montate aici la Scara Cascadelor, unde în ultima perioadă au avut loc mai multe acte de vandalism.

Cele două camere mobile se rotesc la 360 de grade şi cuprind practic tot parcul.

"Se rotesc 360 de grade au zoom optic şi zoom digital, chiar pe înregistrarea respectivă putem să apropiem de 20 de ori mai mult. Unul este în capătul lacului, unul este lângă monument şi se vede orice zonă, unul se completează pe celălalt", a spus directorul de vânzări al unei companii de securitate, Octavian Sârbu. 

Camerele vor funcţiona în regim non stop, iar paznicul va monitoriza imaginile video, care se vor păstra aproape două săptămâni.

"În primul rând, este necesar de asigura securitatea cetăţenilor în timpul odihnei atât pe zi, cât şi în perioada nocturnă. Al doilea motiv sunt acele acte de vandalism. De mai multe ori au fost aruncate şi băncile în lac", a spus viceprimarul Nistor Grozavu. 

Şi salvamarii spun că supravegherea video le va ușura munca.

"Până acum nu se vedea bine ce se face la plaja îndepărtată, dar acum va fi mai ușor să urmărim cine înoată, cine încalcă măsurile de securitate", spus salvamarul Dmitri Dovganiuc. 

Unii spun că demult trebuia de implementat sistemul video de monitorizare, alţii însă cred că nici camerele nu vor ajuta să combată actele de huliganism.

În următoarea perioadă, autorităţile vor să instaleze camere în toate parcurile din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu