"Vânătorul de extratereștri" a fost pus în funcţiune. Niciodată până acum omenirea NU a făcut așa ceva

China a construit cel mai mare radiotelescop din lume cu ajutorul căruia vrea să detecteze viața extraterestră. Telescopul FAST, format din 4.500 de panouri reflectoare, de mărimea a 30 de stadioane de fotbal, a fost construit într-un munte din provincia din sud-estul Chinei, Guizhou, și a costat 185 de milioane de dolari, scrie Realitatea.net.

Pentru construirea radiotelescopului a fost nevoie de cinci ani și au fost relocați 9.000 de chinezi. Acum, radiotelescopul va intra în faza de testare și dacă totul va merge conform planurilor cercetătorilor chinezi va deveni operațional din septembrie.

Cele 4.500 de panouri reflectoare ale radiotelescopului, fiecare de câte 11 metri în lungime, formează o "farfurie" parabolică.

Marele radiotelescop de la Arecibo, din Puerto Rico, are deja un urmaș în căutarea semnalelor inteligente din Univers. Duminică a fost amplasată ultima piesă a celui mai mare radiotelescop din lume, FAST, construit de Academia Chineză de Științe în provincia Guizhou.

FAST (Five hundred meter Aperture Spherical Telescope) are un diametru de 500 metri, aproape dublu față de cel de la Arecibo, semnalează Agerpres.

Noul radiotelescop va fi folosit, printre altele, pentru a descoperi noi pulsari. Totodată, FAST va căuta și va identifica noi molecule în spațiul interstelar. Sensibilitatea sa sporită îi va permite, de exemplu, să localizeze molecule de carbon în spațiu cu o precizie mult mai mare decât cea atinsă până acum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu