Vânătorii duc dorul vremurilor trecute: Vulpile s-au făcut mai hâtre, braconieri sunt mulţi

Embed:

Au pescuit la copcă, au gătit bucate vânătoreşti şi au tras odgonul. Vorbim de cei peste 100 de vânători care s-au adunat, astăzi, pe malul lacului din Costeşti, raionul Ialoveni, pentru a-şi demonstra măiestria. Şi aşa cum se întâmplă la orice concurs, cei mai buni dintre ei s-au ales cu premii.

Deşi sunt mulţumiţi de rezultatele înregistrate în acest an, puşcaşii spun că acum un deceniu, plecau acasă cu mai mult vânat. Iată ce au declarat ei:

"Nu e ceea ce a fost, dar bodaproste, a fost şi pradă. Am vânat şi doi şi trei iepuri, şi patru la o vânătoare.

"Acum e mai puţin, mulţi braconieri, câini hoinari, vulpi multe."

"Vulpile s-au înmulţilt şi s-au înhâtrit, cam nu prea ies la puşcă, sunt multe vizuini şi se ascund."

Vânătorii s-au distrat cum au ştiut mai bine: au tras la ţinţă, au ridicat greutăţi, au tras odgonul, au pescuit la copcă, şi-au prezentat trofeele din ultimul an, dar au pregătit şi bucate vânătoreşti. Iată ce au spus ei:

"O zeamă din pui, o prăjitură din ciuperci, una din iepure."

"Delicatesă din porc sălbatic."

Cei mai iscusiţi vânători au fost premiaţi. Echipa din Malcoci, care a câştigat concursul la tragerea odgonului, s-a ales cu un berbec, cei mai buni la rigicarea greutăţilor au primit un fazan viu, iar cei mai buni bucătari - ceaune şi castroane. De asemnea s-au oferit cupe şi medalii, dar şi mai multe premii băneşti din partea administraţiei raionului Ialoveni. Sărbătoarea vânătorului în Costeşti se desfăşoară din anul 2008.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu