Vânătoare ilegală la Ungheni şi Făleşti. Trei bărbaţi sunt învinuiţi de braconaj după ce au fost prinşi noaptea de poliţie

Doi bărbați au fost găsiţi vinovaţi de braconaj, după ce au fost reţinuţi de poliţie, noaptea, pe câmpurile din extravilanul satului Hristoforovca, raionul Ungheni. Asupra indivizilor, forțele de ordine au găsit două arme de foc cu țeavă lisă, deținute ilegal și un iepure împușcat.

Vănâtorii s-au ales cu două procese verbale, fiindu-le aplicate amenzi a câte 2.000 de lei fiecare, plus o mie de lei pentru omorul unui animal, iar armele au fost confiscate de poliţişti.

În alt caz, poliţiştii din Făleşti l-au prins pe timp de noapte pe un bărbat de 29 de ani. Acesta a ieşit pe terenurile din apropierea localităţii Hiliuţi să vâneze. După reţinere, în maşina acestuia a fost decoperit un iepure de câmp ucis şi arma din care a tras, deţinută ilegal. 

Conform legislaţiei în vigoare, sezonul de vânătoare pe teritoriul Republicii Moldova începe în acest an, din 16 august 2014 până la 14 ianuarie 2015. Braconajul este strict interzis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu