Vămuirea maşinilor înmatriculate în străinătate aduce MILIOANE DE LEI în bugetul de stat

Embed:

Peste 50 de milioane de lei au ajuns în bugetul de stat în primele 20 de zile ale anului, în urma vămuirii maşinilor înmatriculate în străinătate. Numărul a crescut, după ce autorităţile au permis înregistrarea automobilelor în ţară cu o reducere de 70 la sută din valoarea accizului.

CITEŞTE ŞI: Reducere de 70% la înmatricularea mașinilor străine. DETALII despre ofertă

În perioada 1 - 21 ianuarie, au fost vămuite peste 2.300 de automobile înmatriculare în străinătate. Acestea au adus în haznaua statului 51,3 milioane de lei.

Cele mai multe automobile înregistrate în Moldova au fost din Lituania. Este vorba de 693 de maşini. Doar vămuirea acestora a adus 14,8 milioane de lei în buget.

Cu două milioane de lei mai mult au fost colectate după ce au fost înregistrate 688 de automobile cu plăcuţe de înmatriculare din Bulgaria.

De asemenea, au fost vămuite 224 de maşini aduse din Franţa şi 155 maşini din Germania.

Potrivit Serviciului Vamal, moldovenii au înregistrat şi şapte maşini aduse din Statele Unite, care au adus venituri la buget de peste 327.000 de lei.

În acelaşi timp, au fost înmatriculate şase maşini din Libia şi două din Coreea de Sud.

La fel, au fost vămuite 26 de automobile din regiunea transnistreană.

Până în data de 1 aprilie, pot fi vămuite cu reducere de 70 la sută maşinile aduse în ţară până în noiembrie anul trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu