Vameşii de la Sculeni şi Leuşeni au prevenit introduceri ilegale de bunuri pe teritoriul ţării. Ce au uitat să declare şoferii

Embed:

Colaboratorii postului vamal Sculeni şi Leuşeni au contracarat două tentative de introducere ilicită pe teritoriul țării a marfurilor, fără declararea acestora și eschivarea de la plățile vamale.

Astfel, ieri, în jurul orei 23:30 la pista de control a postului vamal Sculeni, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat un microbuz cu numere de înmatriculare străine, care tracta o remorcă. Șoferul, un cetățean moldovean, în cadrul procedurilor vamale standardizate, "a uitat" să declare mai multe articole din mobilă, încercând să le introducă ilegal în țară.

În cadrul controlului efectuat de ofițerii vamali, au fost depistate mobilă și articole de mobilier nedeclarate.

Cele 9 paturi supraetajate, 2 seturi de masă cu scaune, 13 scaune pentru terasă, 11 scaune de bucătărie, 2 mese de bucătărie erau destinate comercializării pe teritoriul țării. Valoarea bunurilor va fi stabilită ulterior.

În baza cazului dat a fost întocmit proces verbal, iar toate materialele acumulate au fost transmise Biroului Vamal Ungheni.

În aceeași perioadă, pe pista de intrare în țară a postul vamal Leuşeni, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un microbuz, cu numere de înmatriculare de mun. Chișinău, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean. Mijlocul auto se deplasa din Spania în R.Moldova, transportând transmisiuni și bagaje neînsoțite.

Anterior, acel vehicul a mai fost implicat în cazuri de fraudare a legislației vamale, motiv pentru care în baza analizei de risc a fost dispus efectuarea controlului fizic detaliat al microbuzului si a marfurilor transportate. Vameşii au depistat un lot de marfă nedeclarat și tăinuit în vederea transportării ilicite.

Bunurile depistate erau destinate comercializării pe piaţa internă a Republicii Moldova. Marfa a fost confiscată, iar valoarea acesteia urmează a fi stabilită.

Serviciul Vamal informează că legislaţia permite vameşilor să confişte şi mijloacele de transport cu care se săvârşesc acţiunile ilicite

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu