Vama Palanca își sistează activitatea pentru 24 de ore. Călătorii, îndemnaţi să opteze pentru vama Tudora

Embed:

Serviciul Vamal anunță despre sistarea temporară a activității postului vamal Palanca în legătură cu racordarea noului punct de trecere la utilitățile de strictă necesitate. Este vorba despre construcția rețelelor de alimentare cu energie electrică și gaze, preconizată începând de joi, 21.06.2018, ora 17:00 și până vineri, 22.06.2018, ora 17:00.

Prin urmare, călătorii sunt îndemnaţi să opteze pentru postul vamal Tudora, aflat în proximitate.

Construcția unei noi infrastructuri necesită ample lucrări de instalare a rețelelor de primă necesitate, motiv pentru care, la demersul responsabililor de proiect, vor mai fi anunțate sistări temporare ale activității postului.

PUBLIKA.MD aminteşte că postul vamal temporar a fost instituit la inițiativa Serviciului Vamal pentru comoditatea persoanelor care călătoresc în regiunea Odessa, acest post asigurând cea mai mică distanță de parcurs.

Tot pentru a veni în întâmpinarea participanților la traficul transfrontalier, la data de 19 decembrie 2017, a fost lansat controlul comun în punctul de trecere temporar, ceea ce a redus semnificativ timpul de traversare a frontierei.

Darea în exploatare a noului punct comun de control Palanca este preconizată pentru luna decembrie a anului curent.

Bugetul proiectului  de reconstrucție a PTF Palanca se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Partenerul de implementare a proiectului este PNUD Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu