Valul de căldură din Europa continuă să facă ravagii: Trei oameni au murit

Embed:
Valul de căldură din Europa continuă să facă ravagii. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Franţa, acolo unde termometrele indică în jur de 40 de grade Celsius. Trei oameni au murit din cauza șocului hipotermic după ce au intrat în mare să se răcorească. Spitalele din Hexagon abia de mai pot face faţă numărului mare de pacienţi.

"Spitalele noastre vor fi arhipline, deoarece efectele valului de căldură şi a poluării vor avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Cel mai mult vor avea de suferit persoanele vulnerabile", a spus primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Din cauza caniculei, examenele şcolare au fost amânate. Cu o situaţie similară se confruntă şi Germania. Meteorologii din această ţară au prognozat pentru următoarele zile maxime de 39 de grade Celsius. Sunt cele mai ridicate temperaturi din ultimii 70 de ani. Drept măsură de precauţie, autorităţile germane au recomandat şoferilor să micşoreze viteza pe autostrăzi. Afectate de caniculă sunt şi animalele de la grădinile zoologice. Îngrijitorii fac tot ce le stă în putinţă ca acestea să suporte mai uşor căldura.

"Venim regulat aici ca să le facem elefanţilor câte un duş. În această perioadă, animalele consumă multă apă. Doar elefanţii beau aproximativ o sută de litri."

40 de grade Celsius se înregistrează în aceste zile şi în Italia, Cehia, Belgia şi Austria. Meteorologii susţin că vremea va rămâne neschimbată până la sfârşitul săptămânii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu