"Valoarea ţigărilor capturate astăzi demonstrează că în schemă sunt implicaţi funcţionari de stat, iar acest caz nu este singurul"

Prima tentativă de trecere ilegală a ţigărilor de contrabandă, din acest an, ar avea legătură cu cazul înregistart la sfârşitul lui 2012, la acelaşi punct de trecere Leuşeni-Albiţa. De această părere este fostul angajat al Departamentului Vamal, Veaceslav Balacci. Potrivit lui, valoarea ţigărilor capturate demonstrează că în schemă sunt implicaţi funcţionari de stat.

"Nimeni nu face scheme de contrabanda fără să aiba garanţii de securitate, fapt care denotă că sunt implicaţi şi funcţionari. Îmi pare straniu intinerariul de transportare a mărfii. Au intrat prin sudul ţării şi s-au prezentat la ieşire prin punctul Leuşeni-Albiţa, acelaşi care a fost şi la tentativa din decembrie. E acelaşi canal, acelaşi punct de trecere şi acelaşi specific de camuflare", a menţionat este fostul angajat al Departamentului Vamal.

De asemenea, Veaceslav Balacci a spus că marfa capturată dovedeşte existenţa unui canal prin care au mai trecut şi alte loturi importante. "S-a mers pe anumite canale aranjate. Este  puţin probabil că acest lot să fi fost unicul, s-ar putea să fi fost încă multe alte tentative, ţigări în valoare de milioane de euro. Un alt aspect interesant este că şi acum, şi în cazul contrabandei din decembrie s-a pus accent pe utilizarea unor mărfuri de acoperire, de această dată este vorba de pachete de ţigări ascunse în beton armat", a precizat Balacci.

Publika.md aminteşte că cel mai răsunător caz de contrabandă cu ţigări, de anul trecut, a avut loc pe 14 decembrie la vama Albiţa. Vameşii români au depistat un TIR încărcat cu 400 de mii de pachete de ţigări. 

Potrivit informaţiilor oferite de vameşii români, ţigările de diferite mărci aveau trimbrul de acciz al "Republica Moldova". Iar, conform actelor prezentate de şofer, camionul transporta borcane şi avea destinaţia Macedonia. Unitatea de transport a pornit de la Fabrica de Sticlă din Chişinău.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu