Valeriu Troenco: Situaţia din Ucraina reprezintă un pericol pentru Republica Moldova

Embed:

Situaţia din Ucraina reprezintă un pericol pentru Moldova, de aceea ţara noastră trebuie să-şi intensifice colaborarea cu blocul militar NATO în vederea asigurării securităţii naţionale. Declaraţia aparţine ministrului Apărării, Valeriu Troenco, şi a fost făcută la emisiunea Fabrika.

"Noi ne aflăm într-o situaţie de maximă atenţie deoarece pericolul este iminent. Situaţia încă nu s-a normalizat în regiune. În Ucraina merg lupte crâncene şi distanţa până acolo e mică. Noi trebuie să fim permanent gata pentru a reacţiona în caz de necesitate", a declarat ministrul Apărării, Valeriu Troenco. 

În aceste condiţii, parteneriatul cu blocul militar NATO trebuie fortificat, consideră şeful de la Apărare. 

"Te trezeşti mâine cu anexarea unei părţi a teritoriului. Blocul NATO a devenit garantul stabilităţii şi apărării intereselor celor mici, altă forţă care ar putea rezista Federaţiei Ruse practic nu există", a menţionat Troenco.  

În acelaşi timp, Troenco se arată convins că acţiunile menite să împiedice semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană vor putea fi oprite.

"Eu văd unele pericole vedeţi acţiunile din Găgăuzia, micile provocări cu formarea Gărzilor Populare care sunt ca atare persoane de serviciu pentru serviciile speciale. Serviciile respective ale Republicii Moldova trebuie să activeze în conformitate cu obligaţiunile sale, să aplice legea şi atunci aceste probleme vor dispărea de la sine", a mai spus Valeriu Troenco. 

În prezent, din efectivul Armatei Naţionale a Moldovei fac parte peste 23 de mii de ostaşi şi ofiţeri.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu