Valeriu Triboi, condamnat condiţionat, după ce şi-a recunoscut vina şi a plătit despăgubirea şi amenda penală

Embed:

Fostul viceministru al Economiei Valeriu Triboi, învinuit de abuz de putere prin prejudicierea statului cu peste două milioane de lei, și-a recunoscut integral vina și a plătit statului întreaga sumă a prejudiciului, dar și o amendă de 15 mii de lei.

Urmare a acestui fapt, instanța de judecată a decis, astăzi, ca Valeriu Triboi să nu poată deține funcții publice pe o perioadă de cinci ani, deși procurorii au cerut ca interdicția să fie valabilă pentru opt ani. 

 "Și-a recunoscut integral vina de aceea și a fost judecat în procedură specială. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost restituit benevol de către persoana care și-a recunoscut vinovăția. În cazul dat Triboi nu doar că a conlucrat cu ancheta, dar a indicat și care sunt probele respective, a indicat modalitatea de săvârșire a infracțiunii, a restituit prejudiciu, s-a căit sincer", a declarat procurorul Dorin Compan.

Valeriu Triboi a fost reţinut în data de 1 aprilie anul acesta, în urma unor descinderi în sediul Guvernului.

Procurorii au stabilit că demnitarul, abuzând de funcţia sa, ar fi cumpărat, prin intermediul unor terțe persoane, de la SA Moldtelecom un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în chirie, pe o perioadă de 10 ani întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Potrivit anchetatorilor, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie să repare imobilul din contul companiei Moldtelecom. Pentru aceste lucrări ar fi fost alocate 4 milioane de lei.

Recent și fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni, cu suspendare, la amendă penală de 35 mii de lei, după ce și-a recunoscut vina într-un dosar de trafic de influență. Chirinciuc a fost privat de dreptul să ocupe funcții publice pe un termen de cinci ani, fiind acuzat de exercitatarea presiunilor asupra unei companii care a câștigat licitațiile pentru reparația unui drum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu