Valeriu Streleţ: Mai este nevoie de timp pentru a identifica compromisul

PLDM îşi menţine poziţia în procesul de negocieri. Vicepreşedintele partidului, Valeriu Streleţ, a spus că dreptul de a desemna un candidat pentru funcţia de premier le revine pe motiv "că au fost şcoşi de la guvernare". În acelaşi timp, politicianul a spus că mai este nevoie de timp pentru a indentifica soluţii.

"Încă mai este nevoie de timp pentru a indentifica un compromis, pe de o parte e prerogativa de a propune un candidat la funcţia de prim-ministru din cauza că încă o dată au fost invocate argumentele anterioare. Pe de altă parte, se vorbeşte despre numărul de mandate pe care noi îl considerăm egal, 19-19, iar pe de altă parte, avantajul care ar trebui valorificat, faptul că noi am fost scoşi de la guvernare şi mandatul Guvernului precendent trebuie continuat printr-un reprezentant desemnat de PLDM", a precizat Streleţ.

Totodată, Valeriu Streleţ a reiterat faptul că cea mai scurtă cale de desemnarea a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru este numirea unui candidat apolitic. "Deocamdată nu avem un punct de vedere comun în acest sens şi urmează în timpul limitat pe care îl avem să discutăm", a punctat Valeriu Streleţ.

PUBLIKA.MD aminteşte că preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a anunţat că la rugămintea fracţiunilor decizia de desemnare a candidatului pentru funcţia de premier a fost anulată pentru luni, 21 decembrie.

Preşedintele Nicolae Timofti a anunţat când va fi desemnat candidatul pentru funcţia de premier

Citeşte şi: Marian Lupu, după consultările cu preşedintele ţării: E ultima tentativă de a atinge un consens

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu