Valeriu Streleţ: Isteria din Parlament demonstrează că opoziţia vrea să facă spectacol

Embed:

Partidul Comuniştilor nu înţelege ce înseamnă a fi în opoziţie. Iar isteria creată de comunişti în Parlament demonstrează că deputaţii comunişti vor să facă spectacol. De această părere sunt demnitarii invitaţi la emisiunea Fabrika, care susţin că parlamenatrii trebuie să dea dovadă de o conduită colegială.

"Tot ce s-a întâmplat astăzi şi ieri în plen e departe de a fi democraţie. Dacă cineva nu mai are argumente pentru a se exprima şi recurge la astfel de acţiuni, demonstrează că acel cineva este slab. Tot ceea ce se întâmplă în Parlament este o isterie a comuniştilor. Paramentul trebuie să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale, trebuie să existe o conduită colegială. Este necesar de aplicat o lege. A sancţiona pe cineva înseamnă a merge într-o extremă. Este Regulamentul Legislativului care are minusurile sale. Dar a fost elaborat un Cod de etică şi acesa urmează a fi discutat. Nu noi suntem cei care trebuie să punem note, este cetăţeanul care îşi va spune opinia la urnele de vot. Tot ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost o isterie, o manifestare în extremă, care are drept scop de a ne dezbina", a declarat vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu.

Preşedintele Fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, este de părere că PCRM vrea să impună dictatul minorităţii asupra majorităţii. "Isteria de astăzi înseamnă că opoziţia vrea să facă spectacol, să fie cât mai vizibili. Guvernarea nu practică astfel de metode. Comuniştii îşi dau seama că orice sancţiune le va da Parlamentul ei nu o vor respecta. Problema este că ei trebuie să-şi cunoască locul şi să respecte Codul de etică", a menţionat Streleţ.

Potrivit liderului aşa-zişilor reformatori liberali, Ion Hadârcă, portavocele nu sunt pentru şedinţele Parlamentului, ci pentru a ieşi cu ele în stradă. "Un Cod de etică trebuie asumat şi conştientizat. Metodele la care recurg comuniştii, eu le contest şi le detest. La microfoanele Parlamentului se face piar", a precizat Hadârcă.

În acelaşi timp, deputatul PCRM Eduard Muşuc susţine că Partidul Comuniştilor va apela şi la alte strategii pentru a fi auzit. "Nu ne vom limita la portavoce, noi vom lucra ca să nu permitem celor de la putere să facă ce au făcut astăzi. Apelurile noastre, inclusiv cele paşnice, nu au ajuns la minţile guvernanţilor. Da, aplicarea forţei nu este bună. Dar când un bărbat îl anină pe altul, acesta îi va răspunde", a spus comunistul.

Publika.md aminteşte că, astăzi, deputaţii comunişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului, fiind nemulţumiţi de proiectul privind privatizarea şi naţionalizarea unor proprietăţi publice.

Nu este pentru pima dată când comuniştii fac scandal în Parlament. Mai mult, anterior, deputaţii comunişti şi-au împărţit pumni cu ceilalţi aleşi ai poporului.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu