Valeriu Pleşca promite bani celor care vor oferi detalii despre crima de la Durleşti

Candidatul Blocului "Forţa a Treia" la fotoliul de primar general al municipiului Chişinău, Valeriu Pleşca, va acorda o recompensă financiară persoanelor care vor oferi informaţii în elucidarea circumstanţelor crimei de la Durleşti din aprilie 2011, cînd au fost omorâţi doi tineri.

Valeriu Pleşca spune că a luat această decizie după discuţiile cu cetăţenii, care, potrivit lui, sunt nemulţumiţi de activitatea organelor de drept în investigarea acestei şi altor crime.

"Oamenii nu cred în declaraţiile poliţiei, precum că a fost reţinut autorul crimei. Lumea este convinsă că dacă bănuitul ar fi într-adevăr autorul crimei, poliţia, ţinând cont de rezonanţa acestei infracţiuni în societate, ar fi prezentat detalii, dar nu se limita la nişte declaraţii goale, eschivându-se de la răspunsuri concrete prin interesul anchetei",  menţionează Valeriu Pleşca.

Liderul Blocului "Forţa a Treia" consideră că în asemenea cazuri este necesară o conlucrare cât mai activă între organele de drept şi societatea civilă, şi că numai în acest mod pot fi depistate noi dovezi, care ar contribui la  reţinerea criminalului.

Amintim că la începutul lunii aprilie, doi adolescenţi au fost găsiţi împuşcaţi într-un automobil la Durleşti, în apropiere de mănăstirea din localitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu