Valeriu Munteanu: Sandu și Năstase tac rusește despre "statutul special" pentru regiunea transnistreană

Maia Sandu și Andrei Năstase tac rusește despre "statutul special" pentru regiunea transnistreană. O spune preşedintele USB, Valeriu Munteanu, care a venit cu o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului.

"Doamnă premier Maia Sandu,

Am aflat cu stupoare ca președintele pro-rus Igor Dodon a anunțat în presa germană că are deja pregătit un proiect de "statut special" pentru regiunea transnistreană. Cu siguranță ați văzut și dumneavoastră știrea aceasta și interviul lui Igor Dodon.

Uniunea Salvați Basarabia și opinia publică românească de pe ambele maluri ale Prutului au următoarele întrebări:

1. Guvernul și dumneavoastră personal ați fost consultați despre acest proiect de statut special?

2. Dacă nu, atunci care este rolul dumneavoastră la cârma  Guvernului și de ce nu îl destituiți urgent pe dl Vasile Șova,  ministrul aflat în subordonarea directă a dumneavoastră?

3. Dacă da, atunci ce părere aveți despre asta? Sunteți de acord cu acest document sau nu? Care e strategia dumneavoastră? Este una a "protocoalelor secrete?" Adică vreți să ascundeți toate aceste lucruri de opinia publică și să acceptați tacit înțelegerile ruso-germane  
privind Transnistria?

4. Care este, doamnă premier, diferența dintre "statut special", pe care dumneavoastră o acceptați, și "federalizare" pe care dumneavoastră și ministrul de externe o rejectați? Niciodată nu ați vorbit despre această diferențiere.

Doamnă Maia Sandu,

Ajungeți prea aproape de liniile roșii pe care Guvernul dumneavoastră nu ar trebui să le încalce niciodată, respectiv transnistrizarea Republicii Moldova, în cârdășie cu Igor Dodon. Nu vorbiți despre asta, vă faceți că nu știți, dar realitatea este una singură - toate aceste negocieri se desfășoară în mandatul dumneavoastră, cu sprijinul și  știința dumneavoastră!

Nu vă mai ascundeți de noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului!

Ieșiți public și vorbiți despre asta!

Istoria se uita la dumneavoastră și nu va ierta!

Nu o să vă iertăm nici noi", se menţionează în scrisoarea semnată de preşedintele USB.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu