VALERIU MUNTEANU, PRINS CU FURT. În spoturile sale electorale acesta încalcă drepturile de autor ale unui compozitor

Embed:
Candidatul liberalilor la funcția de primar al Capitalei a fost prins cu furt. În spoturile sale de promovare, Valeriu Munteanu foloseşte pe post de coloană sonoră o renumită piesă a compozitorului italian Ennio Morricone, chiar dacă legea privind dreptul de autor îi interzice acest lucru.

Piesa "La Piovra" din spotul liberalului a fost compusă în anul 1985. Munteanu spune că NU a fost necesar să semneze un contract cu autorul.

"Noi am verificat legislația Republicii Moldova. Această piesă este atât de veche încât poate să fie folosită fără absolut nicio problemă și noi nu avem nicio problemă să o folosim în acest sens.Cunosc legislația", a spus candidatul PL la Primărie, Valeriu Munteanu.

Totuși, legea îl contrazice: o operă este protejată chiar și după 70 de ani de la decesul autorului. De la compunerea melodiei au trecut 33 de ani, iar muzicianul de 89 de ani este în viață. Nu este pentru prima dată când politicienii folosesc piese cunoscute pentru a se promova. Anterior, fostul premier, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, utiliza pentru aparițiile publice și spoturile electorale o coloană sonoră din animația Madagascar.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu