Valeriu Munteanu: În fruntea MAI au ajuns oameni incompetenţi, iar din această cauză, zilnic sunt accidente şi infracţiuni

Embed:

Accidentele grave, crimele, dar şi infracţiunile din ultima perioadă, au loc din cauză că timp de câteva luni, ministerul de interne a fost condus de oameni incompetenţi.

Asta susţine candidatul la funcţia de primar al Capitalei din partea partidului Uniunea Salvaţi Basarabia. Valeriu Munteanu îi sugerează premierului să numească cât mai curând un nou ministru de interne.

Deocamdată, fostul ministru de interne, Andei Năstase, vizat în acuzaţiile lui Munteanu, nu au răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu la subiect, iar serviciul de presă al guvernului a spus că nu comentează declaraţii politice. 

Valeriu Munteanu spune că oamenilor le este frică deja pentru viaţa lor, din cauza situaţiei scăpate de sub control din trafic, dar şi a multiplelor infracţiuni din ultima perioadă. Ultimul incident semnalat de Munteanu este cazul din Chişinău de ieri, când în plin trafic, a fost spart geamul unui troleibuz.

"Din anii 90 nu s-a mai văzut să împuşti sau să arunci cu pietre în troleibuz. Autorităţile nu au găsit timp, pentru că sărbătoreau, să vină să vină cu o clarificare pe acest subiect. Se crează sentimentul că Andrei Năstase şi-ar dori ca toţi poliţiştii să împarte pliante cu dumnealui şi nu să asigure ordinea publică", a spus VALERIU MUNTEANU, candidat la funcţia de primar al Capitalei din partea USB.

Candidatul la funcţia de primar al Capitalei şi ministrul de interne degrevat din funcţie, Andrei Năstase nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Valeriu Munteanu spune că premierului Maia Sandu ar trebui să intervină cât mai urgent prin numirea unui nou ministru de interne.

"Se crează sentimentul că Andrei Năstase şi-ar dori ca toţi poliţiştii să împartă pliante cu dumnealui şi nu să asigure ordinea publică. Suntem de patru luni şi fără un şef al Poliţiei, avem acolo un interimar care nu este din domeniu. Doamna Sandu, nu aşteptaţi încheierea alegerilor, nu mai puteţi aştepta nicio zi să transmiteţi MAI-ul în mâinele celor care pricep", a spus VALERIU MUNTEANU, candidat la funcţia de primar al Capitalei din partea USB.

Responsabila de serviciul cu presa al guvernului, Adriana Celac a spus că instituţia  nu comentează astfel de declaraţii politice. . Anterior şi ex ministrul de interne, Alexandru Jizdan a atras atenţia celor de la gvernare despre situaţia criminogenă alarmant din ţară şi a sugerat numirea în funcţiile cheie ale ministerului a unor persoane competente. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu