Valeriu Munteanu, despre mirosul insuportabil din Capitală: Apă-Canal Chișinău minte. Otrăveşte toată lumea (VIDEO)

Embed:

De câteva zile, în Capitală se simte un iz puternic de toaletă. Responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului presupun că mirosul urât este de la staţia de epurare, de unde au fost prelevate probe.

Ipoteza ecologiştilor este susţinută şi de fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, care a declarat într-un filmuleţ postat pe Facebook că staţia de epurare e defectată şi apa reziduală curge direct în râul Bîc.

"Un morman de spumă şi un morman de multă mizerie şi este pentru că este o defecţiune majoră la staţia de epurare, iar apele ajung într-o formă neepurată în râul Bâc. Poziția oficială de la Apă-Canal, care spun că mirosul insuportabil din Chișinău nu este emanat de la Stația de Epurare şi râul Bâc, este o minciună. Cu siguranță stația de epurare este defectă, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în forma care este astăzi, pentru că mai existau defecțiuni în urma cărora era emanat un miros insuportabil în Chișinău, dar o astfel de culoare și o astfel de pregnanță nu cred că a fost vreodată", a menţionat Munteanu.

Totodată, Valeriu Munteanu a solicitat Inspectoratului Ecologic să spună clar ce se întâmplă.

"Solicit organelor de control, celor de la Inspectoratul Ecologic să-şi facă datoria şi să spună exact care este situaţa. În caz contrar, dacă aceştia nu vin cu un răspuns în acest sens, solicit procurorilor să intervină, pentru că ne otrăvește pe toată lumea", a declarat  Munteanu.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu