Valeriu Munteanu: Avertisment public pentru coaliția PSRM-ACUM. Nu semnați acord militar cu Rusia

Embed:

Kremlinul pregătește semnarea unui acord de colaborare militară între Republica Moldova și Federația Rusa. De această părere este Valeriu Munteanu, care a avertizat public coaliția PSRM-ACUM. Acesta le cere să nu semneze niciun acord militar cu Rusia. De asemenea, acesta i-a îndemnat să nu încerce schimbarea orientării geopolitice a Republicii Moldova ascunzându-se după "omul de paie Pavel Voicu, ministrul Apărării".

În postarea sa de pe Facebook, Munteanu mai scrie că agitația ministrului Apărării Pavel Voicu nu este întâmplătoare, la fel ca și vizita la Chișinău pe 29 August a lui John Bolton

"Avertisment public pentru coaliția PSRM-ACUM. Nu semnați acord militar cu Rusia!

Agitația ministrului Apărării Pavel Voicu nu este întâmplătoare. Nici vizita sa la Moscova, nici declarațiile sale neconstituționale că Rusia ar fi aliatul Republicii Moldova și nici invitarea la Chișinău pe 24 august a ministrului rus al Apărării Serghei Soigu.

Nu este întâmplătoare nici vizita la Chișinău pe 29 August a lui John Bolton, consilierul pentru securitate al lui Donald Trump, președintele SUA. La rândul sau, John Bolton vine la Chișinău la scurtă vreme după vizita oficială în SUA pe 20 august a lui Klaus Iohannis, președintele României, care a discutat cu Donald Trump probleme de securitate din regiunea noastră.

Kremlinul pregătește semnarea unui acord de colaborare militară între Republica Moldova și Federația Rusa.

Linia roșie pe care Guvernul Republicii Moldova nu are voie să o treacă fără a rupe relațiile de colaborare în domeniul Securității cu partenerii occidentali este încheierea unui acord de cooperare militară cu Federația Rusa care ar avea următoarele prevederi:

1. cooperare militară tactică a Armatei Naționale a Republicii Moldova cu Armata Rusa.

2. trimiterea la pregătire în instituții de învățământ militar din Federația Rusa a cadrelor din Armata Naționala a Republicii Moldova.

Dacă se trece această linie roșie atunci statele NATO și în primul rând SUA și România vor întrerupe orice colaborare cu Republica Moldova în domeniul Apărării, consecința fiind transformarea Republicii Moldova în protectorat militar al Federației Ruse.

Avertizăm coaliția PSRM-ACUM să nu încerce schimbarea orientării geopolitice a Republicii Moldova ascunzându-se după omul de paie Pavel Voicu, ministrul Apărării.

De asemenea, Uniunea Salvați Basarabia - USB își reafirma și cu aceasta ocazie principiul sau de baza ca securitatea Basarabiei nu poate fi asigurata decât de NATO, unde vom adera prin intermediul Unirii cu Țara Mama România", a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu