Valeriu Malarciuc, principalul intermediar dintre Usatîi şi Proca în dosarul Gorbunţov, condamnat la patru ani de închisoare

Embed:

Valeriu Malarciuc, principalul intermediar dintre Renato Usatîi şi Vitalie Proca în dosarul Gorbunţov, a fost condamnat la patru ani de închisoare. Pedeapsa a fost pronunţată de magistraţii Curţii de Apel, după ce prima instanţă l-a achitat, iar procurorii au atacat decizia. Sentinţa poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Condamnatul, care nu a fost prezent în sală de judecată, este anunţat în căutare internaţională. Malarciuc a fost acuzat că, acum doi ani, a introdus în ţară 30 de mii de euro prin contrabandă.

"Potrivit declaraţiilor unui martor, banii au fost primiţi de către Valeriu Malarciuc din Federaţia Rusă pentru a-l determina pe Vitalie Proca să-şi schimbe declaraţiile în dosarul cu tentativa de asasinat Gorbunţov. Şi anume să indice concret asupra unei persoane, care va fi spusă de către Renato Usatîi", a menţionat Elena Ceruţa, procuror PCCOCS.

Omul de afaceri Gherman Gorbunţov a fost atacat în plină stradă, la Londra, în martie 2012. Bancherul a scăpat cu viaţă, iar autorităţile britanice suspectează că autorul atacului ar fi moldoveanul Vitalie Proca.

Potrivit lui Gorbunțov, killerul ar fi acţionat la comanda preşedintelui formațiunii "Partidul Nostru".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu