Valeriu Lazăr pleacă de la Ministerul Economiei: În Executiv prevalează egoismul politic, iar profesioniștii nu au ce face

Embed:

Ministrul în exerciţiu al Economiei, Valeriu Lazăr, nu vrea să facă parte din noul Guvern, însă va continua să facă politică. Oficialul a declarat, în cadrul unui interviu pentru "Ekonomiceskoe obozrenie – Logos press", că cedează fotoliul de ministru, deoarece în Executiv prevalează egoismul politic, iar profesioniștii nu au ce face. Potrivit "Infotag",  Lazăr a precizat că "demiterea guvernului nu a făcut decât să grăbească luarea acestei decizii".

"M-am plictisit să mă bat cu capul de perete și să joc rolul de Cenușăreasă. Nu văd sensul să rămân în noul guvern, dacă acesta va lucra așa precum a lucrat până acum. Chiar dacă guvernul a avut potențial, nu i-a reușit o muncă eficientă. Într-un guvern în care prevalează egoismul politic, profesioniștii nu au ce face. Dacă acesta este prețul pe care eu trebuie să-l plătesc pentru a schimba situația, sunt dispus să mă dau la o parte și să cedez postul de conducător al autorității economice. În țară există persoane experimentate suficiente. Nu am reușit să dovedesc prin alte metode că în politică nu este loc pentru politicianism. Poate că următorul ministru al Economiei va reuși", a spus vice-preşedintele PD, Valeriu Lazăr.

Vicepremierul și ministrul interimar al Economiei este de părere că Moldova "bate pasul pe loc și rezultatele vizibile ale politicii economice lipsesc". "Este imposibil să rezolvi eficient problemele de promovare a politicii economice a țării, în condiții de rivalitate politică. Rezultatele anului economic sunt mai mult decât concludente: criza puterii executive pe fundalul crizei economiei moldovenești și recesiune conform bilanțului anului 2012", a  mai declarat demnitarul.

Totodată, Valeriu Lazăr a sublniat că nu i-a putut convinge pe colegii săi din blocul economic că politica economică trebuie resubordonată obiectivelor de dezvoltare economică.

"Nu pot spune că las cu inima împăcată echipa de profesioniști care lucrează la minister. Munca lor nu a fost apreciată la justa valoare, pentru că nu au existat condiții pentru implementarea politicilor elaborate. Cu regret, poziția noastră directoare de autoritate economică principală nu a ajuns să fie recunoscută.  Acest fapt este vizibil mai ales la nivelul decizional în politica bugetar-fiscală a statului. Nu am reușit să-i conving pe colegii mei din puterea executivă că autoritatea financiară trebuie să devină o "contabilitate" a politicii economice elaborate, nu viceversa", a mai declarat ministrul în exerciţiu.

Publika.md reaminteşte că Parlamentul a votat la 5 martie pentru demiterea Guvernului, după ce comuniştii au depus o moţiune de cenzură. Votul de neîncredere a fost acordat de 54 de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu