Valeriu Ghilețchi va candida independent la parlamentare din februarie 2019: Cred că voi reprezenta diaspora cu demnitate

Embed:

Vice-preşedintele Parlamentului, Valeriu Ghileţchi, candidează independent la alegerile parlamentare din februarie 2019, în circumscripţia uninominală pentru Statele Unite ale Americii şi Canada. Politicianul a depus, astăzi, actele la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău. 

"Am luat decizia să candidez independent pe această circumscripţie, ţinând cont de faptul că cunosc suficient de bine diaspora din SUA şi Canada, cred că aş putea reprezenta cu demnitate pe cetăţenii noştri de acolo", a declarat Valeriu Ghileţchi, vicepreşedintele Parlamentului.

Deocamdată, Ghileţchi este singura persoană care vrea să candideze în circumscripţia uninominală cu numărul 51 din SUA şi Canada. Pentru a fi înregistrat în cursa electorală, Valeriu Ghileţchi urmează să adune cel puţin 500 de semnături atât din partea cetăţenilor din Republica Moldova, cât şi din partea diasporei. La alegerile parlamentare din 24 februarie, în străinătate au fost create trei circumscripţii uninominale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu