Valeriu Ghileţchi: PPEM va susţine noii membri ai cabinetului de miniştri şi speră că vor face faţă acestui mandat

La sfârşitul acestui an Guvernul Filip va trece printr-o remaniere serioasă de cadre. Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova a declarat că Executivul va fi preponderent tehnocrat, iar aceste modificări se fac pentru a apropia și mai mult Guvernul de oameni. În acest context, liderul grupului Popular European din Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi şi-a exprimat mulţumirea faţă de foştii miniştri, dar şi speranţa în noii mebtri ai cabinetului de miniştri. 

"La sfârşitul sesiunii precedente parlamentul a votat reforma guvernului la sfârşitul acestei sesiuni finalizăm acestă reformă şi parte a procesului de finalizare este numirea unor noi membri în cabinetul de miniştri. Grupul PPEM a dus dicuţii cu colegii din Partidul Democrat în acesată perioadă.

Astăzi am avut o ultimă şedinţă a coaliţiei de guvernare în care am convenit să oferim sprijinul politic acestor miniştri pe care i-a menţionat Vlad Plahorniuc. Noi am vrea intrând într-un nou an să avem deja un guvern cu persoane noi, cu nou potenţial şi care să poată duce la îndeplinire programul de guvernare pe care noi ni l-am asumat. Credem că aceste persoane pe care le-am nominalizat ele vor face faţă acelor sarcini pe care le încredinţăm într-un ultim an de guvernare din cadrul acestui mandat al actualului parlament.

PPE va fi reprezentat în această garnitură a guvernului prin persoana domnului Iurie Leancă şi domnul Eugen Sturza, dar noi le vom oferi sprijinul şi miniştrilor tehnocraţi având în devere competenţa lor şi experienţa pe care o au acumultată ani la rând. Oferim sprijin şi prim-ministrului Pavel Filip şi contăm în continuare pe o colaborare foarte bună. Exprim mulţumire tuturor miniştrilor care au activat până în prezent" a declarat liderul grupului Popular European din Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi 

Publika.md reaminteşte că anterior, președintele PDMVlad Plahotniuc, a anunțat că împreună cu premierul ţării au stabilit ca până la jumătatea lunii decembrie să fie finalizată evaluarea activității miniștrilor, având în vedere că pentru acea perioadă se preconizează să aibă loc o remaniere a Guvernului. Criteriul de baza al acestei evaluări este modul în care fiecare reprezentant PDM sau delegat de partid în ininstituţiile statului a reușit să își sincronizeze agenda de lucru cu problemele semnalate de cetățeni și gradul de rezolvare a acestor probleme.

Schimbarea componenței Guvernului Filip finalizează reforma guvernamentală, inițiată în vară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu