Valeriu Ghilețchi despre un articol apărut într-o publicaţie locală: Este un fals mediatic

Embed:

Este un fals mediatic și un atac la adresa mea. Astfel a comentat Valeriu Ghilețchi, candidatul pentru funcția de deputat în circumscripția numărul 51, SUA, Canada, la alegerile parlamentare din 24 februarie, articolul publicat pe newsmaker.md privind secțiile de votare deschise în SUA. Jurnaliștii au scris că mai multe secții vor fi deschise pe lângă bisericile baptiste şi că acest fapt ar avea legătură cu Valeriu Ghilețchi, cel care a condus în perioada 2001 - 2009 biserica baptistă din țara noastră.

Valeriu Ghilețchi a declarat pe o reţea de socializare că la alegerile americane, autorităţile din SUA deschid secții de votare în incinta bisericilor.

"Clădirile bisericilor sunt centre comunitare. Prin urmare, toate aceste învinuiri sunt lipsite de temei. În ultimele alegeri, mii de voturi au fost date, spre exemplu, pentru doamna Sandu în aceleași biserici evanghelice din Statele Unite și nimeni nu a reproșat nimic. În investigația jurnalistică se spune că în orașul Raleigh există o biserică moldovenească. Ai impresia că faptul că există o biserică moldovenească, ar trebui să fie un impediment ca acolo să deschizi secții de votare", a spus candidatul pe circumscripția nr. 51, SUA, Canada, Valeriu Ghilețchi.

În același timp, Valeriu Ghilețchi a catalogat drept false informaţiile potrivit cărora nouă secții de votare vor fi amenajate pe lângă biserici sau centre ale bisericilor baptiste.

"În Sacramento, secția de vot va fi deschisă într-un oficiu lângă restaurantul moldovenesc Firebird. Nicio biserică nu există în apropierea secției de votare din Sacramento", a spus candidatul pe circumscripția nr. 51, SUA, Canada, Valeriu Ghilețchi.

Drept reacție, portalul newsmaker.md a scris într-un alt articol că nu va intra în polemici și lasă cititorii să tragă singuri concluzii. Totodată, redacția susține că Valeriu Ghilețchi nu a venit cu probe care ar contrazice informaţiile din știrea iniţială. La alegerile parlamentare de la sfârşitul acestei luni, în SUA vor fi deschise 12 secții de votare, cu cinci mai multe decât la scrutinul prezidențial din 2016. Șapte dintre acestea vor fi amenajate în aceleași locuri ca și la alegerile prezidenţiale de acum doi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu