Valeri Kuzmin îşi face bagajele. Ce spune ambasadorul rus înainte de plecare

Embed:

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, aflat ultimele zile la Chişinău, şi-a reconfirmat sentimentul de prietenie faţă de ţara noastră. Totodată, acesta a criticat prestaţia presei, care, potrivit lui, deseori a denaturat mesajul său. Valeri Kuzmin a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Ambasadorul Rusiei a declarat că atitudinea critică a presei faţă de activitatea sa nu a afectat relaţiile moldo-ruse.

"Fiecare politician, în virtutea faptului că se conformează legislaţiei ţării sale, respectă principiul libertăţii cuvântului şi nu a libertăţii minciunii. De aceea, fiecare este liber să se exprime cum consideră el necesar. În ceea ce mă priveşte, nu mi-am exprimat poziţia faţă de Republica Moldova şi faţă de poporul moldovenesc în funcţie de declaraţiile politicienilor", a precizat Kuzmin.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, consideră că ambasadorul Valeri Kuzmin a contribuit la dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse, deşi a avut un mandat dificil.

"În Moldova a fost o situaţie destul de instabilă. Criza politică, o evoluţie a lucrurilor ce nu putea fi pronosticată. În asemenea condiţii este dificil să dezvolţi relaţii sistemice", a subliniat Lupu.

Valeri Kuzmin a fost numit ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova în anul 2007. Mandatul său a expirat în noiembrie 2011, dar el a rămas în funcţie până în prezent. În ianuarie anul curent, conducerea Partidului Liberal a cerut autorităţilor Federaţiei Ruse revocarea lui Kuzmin, din cauza declaraţiilor acestuia referitoare la incidentul tragic în zona de securitate, atunci când un pacificator rus a împuşcat mortal un civil. Valeri Kuzmin va fi înlocuit, curând, în funcţie de noul ambasador al Rusiei în Moldova, Farid Muhamedşin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu