Valentina Buliga s-a întâlnit cu Ambasadorul Lituaniei, Kęstutis Kudzmanas

Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga a avut, astăzi, o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova, Kęstutis  Kudzmanas.

Deputata i-a urat bun venit diplomatului în țara noastră și a apreciat bunele relații bilaterale, inclusiv de cooperare interparlamentară la nivelul comisiilor permanente și grup de prietenie. ”Aduc mulţumiri poporului lituanian pentru sprijinul constant acordat şi pentru menţinerea Republicii Moldova printre statele prioritare care beneficiază de asistenţă pentru dezvoltare”, a menționat Valentina Buliga.
 
Totodată, președinta comisiei a vorbit despre situația social-economică a țării, migrație, reformele demarate și proiectele sociale precum ”Prima casă”, tichetele de masă, servicii sociale pentru copiii aflați în situație de risc etc.
 
La rândul său, Ambasadorul Kestutis Kudzmanas a reconfirmat interesul Lituaniei în  consolidarea relațiilor diplomatice, economice, sociale și culturale cu Republica Moldova. Tot mai multe companii și oameni de afaceri lituanieni sunt dispuși să investească și dezvolte afaceri. Curând va avea loc și un forum de afaceri moldo-lituanian, la Chișinău”, a precizat oficialul.
 
Republica Moldova şi Lituania au stabilit relații diplomatice pe 8 iulie 1992. În primul semestru al anului curent, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Lituania este în creştere cu 19% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu