Valentin Dediu califică drept RIDICOLĂ implicarea sa în fabricarea dosarului interceptărilor telefonice

Embed:

Directorul adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Valentin Dediu, califică drept ridicolă învinuirea precum că ar fi fabricat un dosar. Asta după ce fostul şef al Direcţiei operativ-tehnică din cadrul SIS Ruslan Ţurcan, condamnat astăzi la trei ani de închisoare pentru interceptarea convorbirilor telefonice, l-a acuzat pe Dediu că i-ar fi fabricat acest dosar.

"Este absolut ridicol. Cum puteam să fabrichez cazul? A fost dovedit, sunt şi dovezi documentate, că se intercepta nu numai telefonul meu personal, dar şi telefoanele altor ofiţeri ai serviciului. Chiar credeţi că eu, colaborator al SIS, puteam cumva să înfluenţez asupra mersului anchetei sau să fabrichez cazul?", a declarat directorul adjunct al SIS, Valentin Dediu.

Publika.md menţionează că astăzi, 26 decembrie, fostul şef al Direcţiei operativ-tehnice, Ruslan Ţurcan, a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru interceptarea convorbirilor telefonice. La rândul său, Ruslan Ţurcan îl acuză pe adjunctul SIS, Valentin Dediu, că i-a fabricat un dosar.

Avocatul părţilor vătămate în dosarul interceptărilor convorbirilor telefonice, Ana Ursachi, a declarat că fostul director al SIS Artur Reşetnicov ar trebui să fie condamnat pentru ilegalităţile pe care le-a comis, în timp ce se afla în fruntea instituţiei.

Totodată, Reşetnicov spune că dosarul în care a fost condamnat fostul şef al Direcţiei operativ-tehnică din cadrul SIS Ruslan Ţurcan este unul fabricat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu