VALENTIN BORZIN, PE PODIUM. Moldoveanul l-a învins pe spaniolul Alex Perez Cimarra

Embed:

Echipa Republicii Moldova a ocupat locul 2 în clasamentul pe medalii la lupte libere, la Campionatele Europene rezervate juniorilor, care au avut loc în oraşul spaniol Pontevedra.

În ultima zi de concurs, Valentin Borzin a cucerit distincţia de bronz în categoria de greutate de până la 74 de kilograme. În finala mică, moldoveanul l-a învins pe spaniolul Alex Perez Cimarra cu 6-1.

La un pas de podium s-au oprit alţi doi luptători moldoveni. Leonid Colesnic a cedat în faţa reprezentantului Ungariei Gamzatgadji Halidov, în categoria de până la 61 de kilograme, iar Ivan Nedealco a pierdut duelul cu ucraineanul Demid Karacencko, în categoria de până la 86 de kilograme.

În total, luptătorii moldoveni de stil liber au cucerit 5 medalii la europenele de juniori: una de aur, una de argint şi 3 de bronz, fiind devansaţi în clasament doar de echipa Rusiei.
La turneul din Spania, Irina Ringaci a obţinut medalia de argint la lupte feminine, la greco-romane Mihai Petic s-a ales tot cu distincţia de argint, iar Artiom Deleanu a luat bronzul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu