VAL DE REACŢII după decizia Judecătoriei Chișinău de a declara alegerile locale din Capitală nule

Embed:

Decizia Judecătoriei Chișinău de a declara alegerile locale din Capitală nule a provocat un șir de reacții din partea politicienilor şi partidelor.

Potrivit lui Dodon, acum, Năstase a scăpat de povara conducerii Chișinăului, lucru pe care nu l-ar fi dus la bun sfârșit, din cauza incompetenței sale.

Mai mult, şeful statului crede că, în aceste condiții, socialistul Ion Ceban trebuie să fie declarat câștigător al alegerilor.

CITEŞTE ŞI: Reacţia PDM după ce Judecătoria Chişinau nu a validat rezultatul alegerilor locale

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a scris pe o rețea de socializare că decizia este una sensibilă și trebuie evaluată prin prisma argumentelor juridice. Gamurari a mai precizat că, hotărârea nu este una definitivă, iar PDM va urmări cu atenție modul în care vor evolua mai departe lucrurile.

Și liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, formaţiune care a anunțat în cel de-a doilea tur al alegerilor că îl susține pe Andrei Năstase, a scris pe internet că așteaptă decizia Curții de Apel.

CITEŞTE ŞI: REACŢIA Silviei Radu la decizia instanţei de nevalidare a mandatului lui Andrei Năstase

Situația a ajuns şi în atenția parlamentarilor europeni. Eurodeputatul român Andi Cristea a scris că decizia ridică întrebări la care ar fi bine să existe un răspuns de tip european, iar deputatul Siegfried Mureșan consideră că alegerile au fost invalidate la cererea socialiștilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu