VAL DE FRIG ÎN SUA. Cel puţin 15 oameni au murit, iar 2.700 de curse aeriene au fost anulate

Embed:

Valul de frig, ninsorile abundente şi viscolul care au lovit estul Statelor Unite s-au soldat până acum cu cel puţin 15 morţi.

Doar în statul Carolina de Nord au murit trei oameni, iar serviciile de urgenţă spun că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile s-au înregistrat 700 de accidente rutiere.

"Cele mai afectate sunt regiunile din nord-estul statului şi Outer Banks - insulele din Atlantic, unde ninge în continuare", a spus guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper.

În total, 13 state din Carolina de Sud până în Maine sunt sub avertizare de furtună. Mai mult, meteorologii anunţă că vântul se va intensifica şi va viscoli zăpada.

Companiile de transport au anulat cursele de autocare spre statele Maine, New Hampshire, Massachusetts şi New York.

În total, pe întreg teritoriul Statelor Unite au fost anulate 2700 de curse aeriene interne. Pe aeroportul LaGuardia din New York, de exemplu, au fost anulate 90 la sută dintre zboruri, iar de pe aeroportul din Boston nu a mai decolat niciun avion.

În Carolina de Sud a nins pentru prima oară în ultimii 20 de ani, iar în Florida pentru prima oară în aproape 30 de ani. Peste 2200 de unităţi sunt implicate la curăţarea drumurilor. În weekend sunt anunţate temperaturi de minus 3 şi chiar minus 7 grade. Locuitorii din New York nu sunt foarte impresionaţi de capriciile vremii.

"Cred că vântul va fi mai puternic şi va fi ceva mai frig. Mă gândesc la filmul apocaliptic "Unde vei fi poimâine?".

Cel mai mult a nins la Boston. Acolo zăpada măsoară 30 de centimetri. Furtuna a lăsat fără energie electrică 40 de mii de locuinţe din Virginia şi Carolina de Nord. Şi în Florida peste opt mii de case au rămas fără curent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu