Val de compasiune pentru o mamă de 83 de ani care și-a ucis propriul copil din MILĂ

Cazul unei femei din China, care și-a ucis propriul fiu, a stârnit un val de compansiune. Femeia, în vârstă de 83 de ani, a declarat în fața judecătorilor că și-a omorât băiatul, de 46 de ani, din „milă”, scrie digi24.ro.

Bătrâna este acuzată că, în luna mai, i-a dat fiului ei 60 de somnifere, apoi l-a strangulat cu o eșarfă. În fața judecătorilor, femeia a declarat că i-a luat viața copilului ei pentru că acesta s-a născut prematur, cu severe dizabilități mentale și fizice, iar ea se temea că nimeni nu va avea grijă de el, după ce ea va muri.

Judecătorii din Guangzhou au condamnat-o pe bătrână la trei ani de închisoare cu suspendare. Întrebată de procurori de ce nu și-a lăsat băiatul în îngrijirea fratelui mai mare al acestuia, femeia a răspuns că acesta nu era pregătit să aibă grijă de o altă persoană, cu atât mai puțin una cu dizabilități.

„A fost vina mea că l-am născut și l-am făcut să sufere toată viața. Am preferat să îl omor decât să îl las în grija altcuiva. În ultimii doi ani, am fost atât de bolnavă încât nu am mai putut să am grijă de el. Sunt tot mai bătrână și mai slăbită și o să mor înaintea lui. Ideea mi-a venit cu o săptămână înainte și m-am frământat mult înainte să îl omor”, a declarat bătrâna.

Judecătorul Wan Yunfend a condamnat-o la închisoare cu suspendare, afirmând că femeia „merită compasiune, cu toate că a încălcat legea”.

Cazul femeii a stârnit un val de compasiune din partea tuturor. „În această țară, dizabilitățile mentale sau fizice pot face un dezastru din viața oricărei familii. Pentru acești oameni nu se acordă suficient ajutor”, „Aceste lucruri se întâmplă pentru că refuzăm să legalizăm eutanasia”, „Este inexplicabil de tristă povestea”, „Nimeni nu poate înțelege dragostea acestei femei pentru copilul ei. În cele din urmă, ea chiar a avut grijă de el și a făcut asta timp de 46 de ani”, au afirmat mai mulți utilizatori ai rețelei sociale Weibo.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu