Val Butnaru despre Andrei Năstase: N-a înțeles ce are de făcut și ce așteptăm de la el

Acţiunea lui Năstase de a interzice accesul jurnaliștilor la conferințele de presă organizate de poliție a fost criticată şi de unii reprezentanţi ai mass-media.

Pe pagina sa de Facebook, directoul postului de televiziune Jurnal TV,  Val Butnaru scrie că:

"Din rău în mai rău: Andrei Năstase încă n-a înțeles ce are de făcut și ce așteptăm de la el. El luptă cu presa care nu-i place", a scris Val Butnaru.

CITEȘTE ȘI: Andrei Năstase a interzis accesul unui jurnalist la conferințele organizate de către poliţie

PUBLIKA.MD amintește că Andrei Năstase, care anterior a fost declarat de mai multe ONG-uri inamicul presei, a interzis accesul unui jurnalist la conferințele organizate de către poliţie. Incidentul s-a întâmplat ieri după ce Năstase s-a arătat deranjat de întrebările incomode puse de către reprezentanții mass media.

CITEȘTE ȘI: ONG-urile de media dezaprobă declarațiile lui Andrei Năstase privind restricționarea accesului la evenimentele MAI a unui jurnalist

Amintim că nu este prima dată când Andrei Năstase se ia de presă. În timpul protestului din luna iunie împotriva blocului politic "ACUM" din faţa Guvernului, oliticianul inclus în lista inamicilor presei, a intimidat reporterul Publika TV Oxana Bodnar şi, aşa cum obişnuieşte, a folosit un limbaj obscen.

Totodată, în februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, Năstase l-a intimidat şi bruscat pe editorul-şef Prime TV, Ana Butnariuc. În octombrie 2017, marioneta penalilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, a intimidat reporterul Publika TV, Oxana Bodnar, şi a încercat s-o scoată forțat din sala de conferințe, pentru că jurnaliștii voiau să filmeze prompterul de pe care fruntașii PPDA citeau discursul în fața presei.

Şi reporterii altor instituţii media au fost intimidaţi la conferințele de presă ale Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase. Astfel, în iunie 2018, finul penalului Victor Ţopa a atacat dur jurnaliştii de la Moldova 1, publicația Ziarul Național și portalul privesc.eu pentru că nu i-ar fi plăcut modul în care aceştia îi reflectă activitatea.

CITEȘTE ȘI: INAMICUL PRESEI ÎN ACŢIUNE: Andrei Năstase din nou se ia de mass-media, spunând că nu are timp pentru a răspunde acuzaţiilor care nu îi convin

Lasă un comentariu