VADIM SCARLAT ŞI-A RECUNOSCUT VINA. Medicul obstretician a revenit astăzi la muncă

Embed:

Medicul Vadim Scarlat, suspectat că a mituit câţiva judecători, a revenit astăzi la muncă. Doctorul a ales să activeze doar la o instituţie privată şi a renunţat la postul pe care îl deţinea la Institutul Mamei şi Copilului. 

Totuşi, Scarlat are interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 60 de zile. În luna octombrie, în dosarul "mită pentru judecători", au fost reținute zece persoane.

Tot astăzi, dosarul Tomograf a ajuns în instanţă, după ce Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală. Șeful secției Radiologie a Centrului de Diagnosticare, Silviu Condrea, va compărea pe banca acuzaţilor. Doctorul este acuzat de abuz în serviciu şi îmbogățire ilicită. El a fost reţinut de CNA la sfârşitul lunii iulie, împreună cu alţi şase medici .   

Procurorii au stabilit că Silviu Condrea avea înţelegeri cu angajaţi de la mai multe clinici private şi de stat ca să trimită pacienţii la investigaţii contra-cost în secția pe care o conduce, prin ocolirea programărilor. Prin această schemă, instituţia medicală a fost prejudiciată cu peste un milion de lei.

Doctorul a fost suspendat din funcţie şi şi-a recunoscut parţial vina.

În prezent, el se află în arest la domiciliu şi riscă o amendă de până la 400 de mii de lei sau şapte ani de puşcărie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu