Vadim Brînzan, unul din cei mai bogați miniștri din Guvernul Sandu. Documentul declarației de avere (DOC)

Ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan este unul din cei mai bogați miniștri din Guvernul Sandu. Potrivit declarației de avere și interese personale, ministrul deține câteva automobile de lux, mai multe case și apartamente, dar și mai multe conturi bancare de zeci și sute de mii de dolari.

Potrivit portalului agora.md, Vadim Brînzan în anului 2018 a obținut venituri de aproape 85 de mii de dolari din realizarea activelor mobiliare, din dividende din investiție în capitalul social și dobânzi. Tot în 2018, în același mod familia Brînzan a mai obținut alte venituri circa 84 de mii de dolari.

În declarația de avere, familia ministrului a trecut precum că au în proprietate șase apartamente, care au o suprafață de 80-90 de metri pătrați. Pe lângă apartamente, familia a scris în declarație și două case de locuit care au o suprafață de 600 și, respectiv 650 de metri pătrați.

Familia Brînzan are cinci mașini, iar toate au fost cumpărate în același an în care au fost produse: Un Chevrolet din 2014, un BMW M3 din 1999, un Lexus din 2019, un Porsche din 2018 și un Mercedes GLE 43 AMG din 2017. Ministrul prefera să-și cumpere mașinile din saloane auto.

 

 

Tot în declarația de avere se arată că Familia Brînzan mai are active financiare în sumă de peste 2 milioane 200 de mii de dolari americani.

 

 

În 2018, Vadim Brînzan, din postura de manager al societății americane BR EPP LLC (Logos Advisors LLC) deținea cote-părți de 3 milioane 200 de mii de dolari.

În prezent, Vadim Brînzan în calitate de Ministrul Economiei și Infrastructurii primește un salariu de aproape 20000 de lei, echivalent cu 1200 de dolari. 

VEZI DOCUMENTUL AICI!

Lasă un comentariu