Vadim Brînzan a lăudat inițiativele fostului Guvern Filip: "Drumuri bune" contribuie la dezvoltarea infrastructurii naţionale

Embed:

Programul de dobândire a cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţii este bun pentru că aduce bani în ţară, iar proiectul "Drumuri bune" contribuie la dezvoltarea infrastructurii naţionale. Ministrul Economiei, Vadim Brînzan a lăudat inițiativele Guvernului Filip în cadrul unui briefing de presă.

Tot el a precizat că în unele localităţi lucrările de reparaţie a drumurilor continuă, fiind oprite doar acolo unde s-au terminat banii alocați iniţial.

"De a avea drumuri bune este o idee foarte bună.E o idee frumoasă în esenţă. Proiect de infrastructură, crează locuri de muncă, aduce investiţii în ţară, chiar dacă îl finanţăm din buget. Creăm infrastructură mai bună, vin oameni mai mulţi, investitori mai mulţi. Creăm infrastructură mai bună, vin oameni mai mulţi, investitori mai mulţi. Facilităm importul, exportul de mărfuri. Toată economia se revitalizează", a spus ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

Chiar şi aşa, ministrul Economiei s-a eschivat de la răspuns când a fost întrebat dacă programul "Drumuri bune" va continua.

"Am înţeles că a fost trimisă solicitarea către primari de a veni cu propuneri care şi unde vor să construiască câte un kilometru de drum. Au venit propuneri în sumă de patru miliarde de lei. Ce facem mai departe vom decide în zilele mai apropiate. Înțeleg că avem o moştenire, şi avem limită de timp, că e vară şi trebuie de făcut lucrările acum, nu iarna", a spus ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

În aceiaşi ordine de idei, Brînzan a salutat o altă iniţiativă a fostei guvernări. Este vorba de proiectul de dobândire a cetăţeniei prin investiţii. Până acum, acum au fost acceptate cererile a doi cetăţeni străini, unul din Australia şi altul din India. Alte 34 de solicitări sunt pe lista de aşteptare.

"În majoritatea ţărilor lumii Canada, SUA, Marea Britanie există programe de acordare a cetăţeniei contra investiţiilor. Atât timp cât acest program este pus la punct din punct de vedere a securităţii statului, a respectării drepturilor omului, asta e un lucru bun. El atrage investiţii în ţară, deschide ţara pentru diferite oportunităţi pentru proiecte mari", a spus ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

Nu este pentru prima dată când noul ministrul al Economiei, Vadim Brînzan laudă public proiectele începute de Guvernul Filip. Anterior acesta a declarat că va încerca să identifice surse financiare ca programul "Prima Casă" să continue cu succes mai departe, aşa ca până acum.

Lasă un comentariu