Vacile nu dau lapte suficient, din cauza SCHIMBĂRII OREI. Parlamentul European urmează să ia o decizie în acest sens

Vacile au fost subiect principal, vreme de zeci de minute, la dezbaterile din Comisia Juridică a Parlamentului European. Mai mulţi aleşi au susţinut că animalele nu dau suficient lapte, pentru că sunt bulversate de trecerea de la ora de vară, la cea de iarnă.

Zeci de minute, europarlamentarii din Comisia Juridică au analizat modul în care trecerea de la ora iarnă la cea de vară şi invers influenţează viaţa bovinelor.

"Eu vin dintr-un land din Germania unde consecinţele negative se simt şi în domeniul agricol. Să vă dau doar un mic exemplu: vacile de lapte, de exemplu, sunt puternic afectate de schimbarea orei", a declarat Tiemo Wölken, membru al Parlamentul European.

Şi vacile din Franţa ar avea de suferit din acelaşi motiv, spune eurodeputatul Gilles Lebreton, care militează de mai mult timp pentru renunţarea la schimbarea orei.

"Ar fi o măsură favorabilă agriculturii, pentru că schimbarea orei tulbură şi mulgerea vacilor, tulbură si ritmul interior al animalelor, deci şi despre asta trebuie să vorbim”, a afirmat Gilles Lebreton, membru în Parlamentul European.

Sunt şi europarlamentari care nu sunt de aceeaşi părere.

"Nu cred eu că vacile ne vor da mai mult lapte dacă abrogăm schimbarea orei. Dacă aşa ar arăta lucrurile, agricultorii nu şi-ar mai schimba ceasul, în fine, minutarul de la ceas”, a declarat Kosma Złotowski, membru în Parlamentul European.

Comisia Europeană a făcut, anul trecut, o consultare publică pe tema schimbării orei. Au fost peste 4,5 milioane de respondenţi, iar 84% au fost în favoarea renunţării la schimbarea sezonieră a orei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu