Vacanțe de vis pe bani puțini. Care este cea mai ieftină destinație turistică din Europa

Embed:

Orașul Pafos de pe insula Cipru este cea mai ieftină destinație turistică din Europa. La această concluzie au ajuns specialiștii companiei britanice Post Office, care au realizat un sondaj publicat de Daily Mail.

Pentru o vacanță de două zile în Pafos, două persoane trebuie să plătească în medie 160 de euro. Prețul include mâncarea, cazarea, transportul de la aeroport până în oraș, dar și cheltuielile pentru distracții.

Pafos atrage turiștii pentru locurile frumoase dar și istoria vastă de peste patru mii de ani. Localitatea a fost capitala Ciprului în timpurile elenistice și romane.

Locul doi al acestui clasament a fost ocupat de capitala Lituaniei, Vilnius. Cei care aleg să se odihnească aici trebuie să plătească aproximativ 162 de euro pentru două zile.

Vilnius este cunoscut pentru Orașul Vechi care are o arhitectură frumoasă, inclus în Patrimoniul UNESCO din 1994. Dacă vi se face foame, aveţi la dispoziție o gamă largă de restaurante cu mâncare gustoasă la prețuri accesibile.

Topul a fost completat de un alt oraș baltic, Riga. Aici turiștii vor cheltui puțin peste 170 de euro, adică 85 de euro pe zi. În clasament au mai fost incluse Budapesta, Lisabona, Praga și Atena.

Cel mai scump oraș din Europa este considerată capitala Islandei. Un sejur de două zile aici costă cel puțin 700 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu