Vacanţă prelungită pentru elevii gimnaziului din satul Goteşti, raionul Cantemir. Şcoala în care învaţă este încă în reparaţii

Embed:

Vacanţă prelungită de nevoie elevilor gimnaziului din satul Goteşti, raionul Cantemir. Peste 350 de copii stau acasă pentru că şcoala în care învaţă este încă în reparaţii. S-a întâmplat din cauza firmei de construcţii care nu a respectat termenii de dare în exploatare.

Administraţia instituţiei speră că în data de 18 septembrie, copiii vor începe noul an şcolar. Iar lecţiile pierdute vor fi nevoiţi să le recupereze în zilele de sâmbătă şi în vacanţă.

"La întâi septembrie a fost organizat careul dedicat primului sunet. La final, le-am spus:" Vacanţă plăcută în continuare!", a declarat Aliona Bodea, directorul gimnaziului "Vasile Pârvan" din comuna Goteşti, raionul Cantemir.

Reparaţia capitală a instituţiei de învăţământ a început în luna mai a acestui an.

Şeful şantierului dă asigurări că, până săptămâna viitoare, va fi gata parterul şi etajul întâi al clădirii, astfel încât elevii să revină la ore. Restul lucrărilor vor fi finisate la începutul anului viitor, aşa cum prevede contractul.

"Lucrările de reparaţie vor fi încheiate în ianuarie. Nu avem motive să nu reuşim şi le vom executa conform prevederilor contractului.", a spus şeful şantierului, Evghenii Nicolschi.                                                   
Muncitorii spun că lucrează şi sâmbăta pentru ca şcoala să-şi redeschidă cât mai rapid uşile pentru elevi.

"Pregătim "komnatele" pentru "decorativ". Ne dăm stăruinţa să terminăm mai repede ca să vie elevii la şcoală".

Între timp, unii elevi aşteaptă cu nerăbdare să înceapă lecţiile.

"- Sunt bucuros că am vacanţa mai mare.
- Şi ce faceţi în vacanţă?
- Jucăm fotbal.
- Toată ziua?
- Da".

"- Nici nu ne-am bucurat, nici nu ne-am întristat
- Adică?
- Am vrut la şcoală pentru că vom învăţa sâmbetele".

"Vrem foarte mult să ne ducem la şcoală iarăşi".

Directoarea şcolii spune că lecţiile pierdute vor fi recuperate.

"Consiliul de administraţie a gimnaziului a luat decizia ca suspendarea lecţiilor să fie începută o dată cu data de patru până la data de 17 septembrie cu recuperarea orelor în zilele de vacanţă şi sâmbăta", a mai adăugat directorul gimnaziului " Vasile Pârvan".

Gimnaziul "Vasile Pârvan" din satul Goteşti, raionul Cantemir este reparat în cadrul unui proiect, în valoare de aproape 20 de milioane de lei, finanţat de Banca Mondială. Solicitată de Publika TV, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a declarat că se va documenta şi va interveni în acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu