Vacanță cu bucluc! Aventura unor moldoveni care au mers la odihnă în Bulgaria

Embed:

Au plătit pentru un sejur la care au visat un an întreg, dar au ajuns la un hotel nefinalizat. Este vorba despre mai mulţi moldoveni care au plecat în vacanţă în Bulgaria. Oamenii spun că au fost înşelaţi de către reprezentanţii agenţiei de turism. Cei din urmă resping, însă, acuzaţiile clienţilor.

Ludmila Novac a plătit 260 de euro pentru un sejur de 10 zile în Bulgaria. Conform contractului, femeia, împreună cu două prietene, urmau să se odihnească într-un hotel de patru stele cu regim all inclusive.

"Autocarul ne-a dus până la presupusul hotel. Ne-au părăsit acolo, ne-au lăsat bagajele în mijlocul străzii. Ne-am pomenit în faţa unui hotel imens, cu doi paznici şi doi câini mari la poartă şi, în rest, absolut nimic", a declarat păgubașa, Ludmila Novac.

După lungi discuţii cu reprezentanţi agenţiei de turism din Moldova, femeile au fost cazate într-o pensiune. Acestea au fost, însă, nemulţumite de condiţiile de acolo.

"După o oră, a venit un microbuz să ne ia. Acolo erau jumătate dintre oamenii care au venit cu noi din Chişinău şi au plătit pentru sejur la aceeaşi agenţie de turism. Îi plimbau pe litoral şi nu ştiau în ce hoteluri să-i cazeze. Cum e posibil aşa? Unii clienţi să fie aduşi la un hotel care se ştie că este închis, iar alţii să fie lăsaţi în stradă, ca noi", a spus Ludmila Novac.

Au urmat alte două zile de negocieri. Femeile au fost mutate din nou. De data asta, într-un hotel de patru stele, unde şi-au petrecut restul vacanţei. Agenţia de turism afirmă că nu a fost anunţată de proprietarii hotelului că aceştia nu vor putea primi turişti în luna iunie.

"Avem confirmare oficială de la reprezentanţii hotelului, însă hotelul nu a reuşit să se deschidă până la sosirea clienţilor, iar proprietara a dat asigurări că va avea grijă ca turiştilor să le fie oferite condiţii similare în alte pensiuni", a declarat  administratorul agenţiei de turism, Arina Pugaciova.

Reprezentanţii Agenţiei Turismului din Moldova spun că s-au autosesizat în acest caz.

"Aş sugera acestor turişti, dacă sunt nemulţumiţi de odihna pe care au obţinut-o de la această Agenţie de turism să vănă să depună o plângere oficială în scris la Agenţia Turismului. Ceea ce aş propune turiştilor să se documenteze despre agentul economic unde merg să lase banii pentru odihnă", a declarat directorul adjunct al Agenţiei Turismului din Moldova, Stanislav Rusu.

Pentru a-și recupera prejudiciul turiștii se pot adresa în instanță.

"Orice cetăţean poate să se adreseze în instanţa de judecată pentru a cere despăgubiri, deja rămâne să analizăm au suferut careva prejudicii sau nu au suferit", a spus avocatul Vlad Roșca.

Anul trecut, la Agenția Turismului au fost depuse doar 15 petiții din partea turiștilor nemulțumiți.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu