Va putea sau nu să ocupe Vlad Filat funcţii de răspundere, după ce a fost eliberat. Răspunsul ministrului Justiţiei

Vlad Filat va putea să ocupe funcţii de răspundere, după ce a fost eliberat, în măsura în care încheierea instanţei de judecată prevede acest lucru. O spune ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi.

"În încheierea judecătorească din câte ţin minte este menţionat şi faptul respectiv. În măsura în care încheierea instanţei de judecată prevede acest lucru şi va fi menţinută de instanţă judecătorească ierarhic superioară, evident. Eu cred că Penitenciarul 13 va analiza toate detaliile acestei încheieri judecătoreşti şi în măsura în care se va constata că sunt temeiuri pentru a contesta cu recurs încheierea, atunci această încheiere ar putea fi contestată", a precizat Fadei Nagacevschi.

Potrivit deciziei Judecătoriei Ciocana, Vlad Filat nu va fi privat de dreptul de a ocupa funcții publice, stabilite prin sentința Judecătoriei Buiucani în iunie 2016.

"Instanța eliberează condiționat, înainte de termen, de la executarea pedepselor: privarea de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de cinci ani și retragerea distincției de stat Ordinul Republicii", se arată în documentul semnat de judecător.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu