Va orbita în jurul Terrei! China deține o dronă militară supersonică

China deține o dronă militară supersonică reutilizabilă perfect funcțională după ce a trecut cu bine testele. Drona a fost dezvoltată în cadrul planurilor de a dezvolta în viitor avioane capabile să zboare atât în atmosfera terestră cât şi în spaţiu, scrie Agerpres.

Drona hipersonică poate zbura cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului și a fost lansată în februarie de la baza spaţială Jiuquan, în Mongolia Interioară (nord), după care a atins o înălţime orbitală şi a revenit cu succes pe Pământ.

Prototipul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Aerodinamică (Aerodynamic Research and Development Center) din Mianyang (provincia Sichuan), o instituţie militară de vârf în cercetarea aparatelor hipersonice.

Testarea cu succes a acestei drone este un pas importnat în dezvoltarea avioanelor cu o viteză suficient de mare pentru a nu fi detectate de rachetele şi scuturile defensive. Pe viitor, aceste aparate vor avea şi o utilitate civilă. Vor putea fi folosite în turismul spaţial deoarece vor orbita în jurul Terrei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu